Tunç Soyer’den Peter Tschentscher’e Davet Mektubu

Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, mevkidaşı Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Tschentscher ve heyetini en kısa sürede İzmir’de ağırlamak isteğini belirten bir davet mektubu, Dünya Kenti İzmir Derneği başkan yardımcısı Ruhisu Can Al aracılığıyla, belediye başkanı Tschentscher’e iletilmek üzere, Hamburg Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Genel Müdürü Corinna Nienstedt’e elden teslim edildi.

Hamburg- İzmir arasında bir “Stratejik Ortaklık Modeli” geliştirilmesi konusunda, Hamburg Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü, Corinna Nienstedt ile gerçekleştirilen görüşme, Hamburg Eyalet Milletvekilleri Kazım Abacı ve Güngör Yılmaz’ın destek ve katkılarıyla gerçekleştirilmiş olup, Hamburg Türk Toplumunun tanınan sahsiyetlerinden Behçet Algan ve Ali Rıza Al’da bu projeye destek vermek amacıyla görüşmede hazır bulundular.

GÖRÜŞMENİN AMACI
Birbirine benzer ekosistemlere sahip iki tarihi liman kentinin tarihsel gelişimleri göz önünde bulundurularak, Avrupa’ya açılan kapı İzmir ve dünyaya açılan kapı Hamburg arasında pek çok potansiyel işbirliği alanı bulunmaktadır.

İzmir’in uluslararası tanıtımını güçlendirmek amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda kurulan ve Almanya’nın beş önemli kentinden (Bremen, Berlin, Bielefeld, Ahlen-Hamm ve Frankfurt) başlayarak İzmir tanıtım ofisleri açan „Dünya Kenti İzmir Derneği“ (DİDER), Hamburg- İzmir arasında bir “Stratejik Ortaklık Modeli” geliştirmeyi hedeflemektedir.

Stratejik Ortaklık Modeli kapsamında, sadece belediyeler arası değil, ticaret ve ekonomi, turizm, kültür ve sanat, gençlik ve spor, dijitalleşme, teknoloji ve inovasyon, gibi pek çok alanda İzmir ve Hamburg’dan pek çok farklı kurum ve kuruluşu içeren kapsamlı bir network yaratılması da amaçlanmaktadır.

Bir başka deyişle, söz konusu modelin işleyişi için “kent diplomasisi” pratikleri etkin bir şekilde hayata geçirilecek ve iki kentin kişi ve kurumlarını birbirine bağlayacaktır.

GÖRÜŞMEDE GÜNDEME GELEN VE ELE ALINAN KONULAR

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmede, “liman kardeşliği” konseptine uygun olarak yeşil liman yönetimi konusunda teknik ve akademik işbirliği yapılmasının yanı sıra, iki kentin ticari ve ekonomik kurumları arasında karşılıklı yatırım ve istihdam fırsatlarının geliştirilmesi konuları öne çıkmıştır. Ayrıca yenilenebilir enerji, sürdürülebilirlilik, kentsel dönüşüm ve yeşil başkent gibi konularda kurumsal/sektörel ortaklıkların kurulması amacıyla her iki taraf en kısa sürede taslak bir çalışma hazırlanması kararlaştırıldı.

Hamburg Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Corinna Nienstedt, herhangi bir aksilik olmadığı takdirde Başkan Tschentscher’in, pandeminin bitişiyle birlikte kalabalık bir heyetle İzmir’e gelebileceğini belirtirken, sürece ivme kazandırmak amacıyla, iki başkanın çevrimiçi (online) tanışmalarına yönelik bir zoom toplantısı organize edilmesi planlanmıştır.

Sosyal Medya:

Şevket Özçelik Sokak No. 53 Kat 3 Akın İşhanı Çankaya – İzmir

E-bülten

E-posta listemize kayıt olarak güncel duyuru, haber ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

[mc4wp_form id="228"]

Dünya Kenti İzmir Derneği - DİDER © 2022. Developer and design by NANBIS